Hoe schrijf je een grappig sinterklaasgedicht voor kinderen

0
hoe maak ik een grappig sinterklaasgedicht

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het tijd is voor gedichten! Het schrijven van een Sinterklaasgedicht kan een leuke manier zijn om je vrienden of familie aan het lachen te maken. Maar hoe maak je jouw gedicht extra grappig en leuk? In deze blog geven we je tips om een hilarisch Sinterklaasgedicht te maken. Kijk ook eens hoe maak ik een grappig sinterklaasgedicht voor extra inspiratie.

Begin met een zin die de ontvanger kent en herkent

Een goed begin zet de toon voor de rest van je gedicht. Begin met iets wat herkenbaar is voor de persoon voor wie je het gedicht schrijft. Bijvoorbeeld, als je gedicht voor je broer is, kun je beginnen met iets wat hij vaak doet of zegt. Denk aan zijn hobby’s, favoriete spelletjes of een grappig voorval dat jullie samen hebben meegemaakt. Als je broer bijvoorbeeld altijd zijn sokken verliest, kun je hiermee beginnen:

“Beste broer, waar zijn jouw sokken toch weer heen?

Zoeken naar ze is altijd zo’n gedoe alleen.”

Dit zorgt ervoor dat de ontvanger meteen lacht en nieuwsgierig is naar het vervolg.

hoe maak ik een grappig sinterklaasgedicht

Gebruik rijmende woorden voor een vrolijke toon

Rijmende woorden zijn belangrijk voor een Sinterklaasgedicht. Maar wat het echt grappig maakt, is het gebruik van verrassende of gekke rijmwoorden. Dit geeft je gedicht een vrolijke toon en maakt het leuk om te lezen. Gebruik woorden die onverwacht en grappig zijn, zoals:

“Je hebt een neus die nooit besproeid,

Gelukkig maar, anders was je vast gerooid.”

Zo blijft je gedicht vrolijk en luchtig. Vergeet niet om te eindigen met een grappige afsluiter die nog eens iedereen laat lachen.

Met deze tips ben je klaar om een super grappig Sinterklaasgedicht te maken. Veel plezier met dichten en vergeet niet om ook een klein cadeautje bij je gedicht te doen. Het maakt het geheel extra speciaal!

 

Geef een reactie