De nano simkaart van de iPhone 6

Ken je de eerste modellen van de mobiele toestellen nog? Hiervoor gebruikten we de standaard simkaart. Deze simkaart is van vorm veranderd toen we in de tijd belandden waarin alles kleiner moest. De trend van ‘klein, kleiner, kleinst’ had niet alleen betrekking op de toestellen zelf, maar ook op de simkaarten. In veel toestellen werd de standaard simkaart vervangen door de micro simkaart, een kleinere versie.

download

iPhone 6 abonnementen hebben een nano simkaart

De micro simkaart is er nog niet eens zo gek lang, maar nu worden de iPhone 6 abonnementen alweer geleverd met toestellen die een andere simkaart nodig hebben, namelijk de nano simkaart. Deze is weer iets kleiner dan de micro simkaart. De nano simkaart geeft de grootte van precies het gouden gedeelte van de simkaart. Kleiner dan dit kan het dus niet zolang dit deel niet kleiner gemaakt kan worden.

 

Wat als je een grotere simkaart hebt?

Heb jij een keuze gemaakt voor een iPhone 6 of iPhone 6s abonnement, maar ben je nog in het bezit van een micro simkaart of zelfs nog een standaard simkaart? Geen enkel probleem. Je kunt de simkaart precies op maat laten knippen in vrijwel iedere telefoonwinkel.