Kinderverjaardagen organiseren

Veel ouders vinden het elk jaar lastig om een leuk partijtje te organiseren waarbij hun kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes een leuke tijd hebben. Maar naast een leuke dag voor de kinderen moet het ook een leuke dag voor de ouders zijn. En dit is vaak juist lastig.

Het draait bij een soepel lopend kinderfeestje vooral om voorbereiding. Heeft je kind vriendjes met een speciaal dieet, probeer daar dan leuke gerechten voor te bedenken. Schroom ook niet om de ouders te vragen wat zij denken dat leuke hapjes zijn voor hun zoon of dochter.

Denk je dag uit. Wanneer komen de kinderen aan, wanneer moeten ze drinken, welke activiteiten wil je doen, moet je toestemming vragen aan andere ouders, wie gaan meehelpen, wat gaan ze eten, wanneer zijn ze weer thuis en nog veel meer andere punten. Hierdoor kan je de ouders ook heel duidelijk uitleggen wat de kinderen wanneer gaan doen.

Vaak krijgen kinderen een cadeautje mee naar huis na het feestje. Als je veel kindjes over de vloer krijgt met allergieën dan is het makkelijker om ze geen etenswaren mee naar huis te geven maar een leuk item met een herinnering aan die dag. Zo kan je bekers bedrukken met de uitnodiging van die dag of kan je bekers bedrukken met een foto van die dag. Dan geef je de bekers de week erna.

Foto’s kan je gelijk via Whatsapp naar de ouders sturen, zodat die ook zien dat het een leuke dag is geweest voor hun kinderen. Mocht er daarnaast iets gebeuren die dag breng de ouders dan ook gelijk op de hoogte. Wacht niet totdat de ouders het van hun kinderen horen. Voor jonge kinderen is een feestje van een paar uur wel de max. Voor oudere kinderen kan je makkelijk met een feestje ergens heen, maar zorg er wel voor dat de ouders de kinderen altijd kunnen bereiken.

Heb je geen zin in dat organiseren? Kies dan voor een feestje waarbij alles voor je geregeld wordt. Ga naar en speelparadijs waar ze onder begeleiding gaan spelen en waar er ook eten bij inzit. Of kies voor een activiteit waarbij je lekker achterover kan zitten en foto’s kan maken van de dag.

Zoek je nog cadeautjes om uit te delen aan het eind van het kinderfeestje? Kijk dan eens op de website van Maxilia.