Met een goed orkest kun je alle kanten op

Een orkest huren voor je verjaardag, jubileum, bruiloft of ander evenement is altijd een succes. Het leuke aan orkesten is dat er zoveel verschillende soorten zijn. Op Evenses worden veel orkesten aangeboden en allemaal hebben ze een ander geluid. Er zijn onder klassieke orkesten, Dixieland orkesten en brassbands te vinden op de website. Afhankelijk van het soort evenement zit er dus altijd wel een geschikte optie tussen. De orkesten en bands die je via Evenses kunt boeken bestaan stuk voor stuk uit louter topmuzikanten. Het talent en het plezier straalt er vanaf en dat slaat over op het publiek.

Een klassiek orkest voor een chique avond
Klassieke muziek wordt weleens de moeder van alle westerse muziek genoemd. Alle soorten melodieën en akkoorden zijn door klassieke componisten eeuwen geleden al opgeschreven. De muziek is vaak veel complexer dan hedendaagse muziek. Dat komt mede doordat muziek toen nog iets bijzonders was en mensen de tijd namen om er goed naar te luisteren. Voor een chique bruiloft of jubileum kan een klassiek orkest dan ook eigenlijk niet ontbreken. Op de website ven Evenses worden klassieke orkesten in verschillende soorten en maten aangeboden.

Met een Dixieland orkest zit de sfeer er altijd goed in
Als je op zoek bent naar een orkest waarbij het publiek de polonaise gaat lopen dan zit je ook goed bij Evenses. Een Dixieland band is erg mobiel waardoor ze eigenlijk overal kunnen optreden. Met hun vrolijke muziek maken ze flink wat sfeer en wordt het publiek bovendien uitgenodigd om mee te doen.

 

Een brassband is vrolijk en opzwepend
Een brassband bestaat officieel uit trommels en koperen blaasinstrumenten. Tegenwoordig zijn er echter veel variaties te vinden. Bijvoorbeeld brassbands die danseressen hebben voor extra sfeer of andere instrumenten die eigenlijk niet thuis horen in een brassband. Deze bands spelen opzwepende muziek die zijn oorsprong heeft in militaire parades. Tegenwoordig is de muziek erg divers en worden brassbands vaak ingezet bij feestelijke gelegenheden in de buitenlucht.