PlayStation VR: hebben, hebben, hebben.

playstation-vr-kopen

Een tijd lang leek het alsof het gamen in Virtual Reality zich niet verder ontwikkelde, maar aan dat tijdperk komt met de verschijning van PlayStation VR abrupt een einde. Een levensechte ervaring met goede contrasten, een perfecte helderheid en bewegende beelden die haarscherp zijn. Echte gamers wachten al maanden op dit fenomeen maar vanaf half oktober is de release van de PlayStation VR een feit. Voor ongeveer 400 euro ben je eigenaar van dit nieuwste gadget dat gamen naar een compleet nieuw level tilt. Gamen kan alleen met een PlayStation 4 met PlayStation Camera.

Hoe werkt de PlayStation VR?
De PlayStation VR is een kunststof headset die je op je hoofd zet. De witte bril heeft 9 lichtpunten die verwerkt zijn in de voor-, achter- en zijkanten en zorgen voor een naadloze samenwerking met de camera op je PlayStation. De lichtstralen zetten het beeld op de headset om in een 3 dimensionaal beeld zodat je je als gamer in het spel bevindt. Ook je acties worden deel van het speel aangezien de controllers van de PlayStation ook lichtpunten hebben die communiceren met de rest van het apparaat. Door de toevoeging van 3D audio oortjes met 360 graden geluid wordt de spelbeleving compleet. Het Oled systeem maakt een topkwaliteit helderheid en contrast mogelijk, evenals een geweldige bewegingssnelheid zonder vage beelden.

Motion Sickness
Er zijn gamers die last hebben van het spelen in Virtual Reality. Zij worden snel misselijk door de bewegende beelden die de games met zich meebrengen. Dit heeft vaak meerdere oorzaken. Het kan liggen aan een slechte kwaliteit materiaal zodat de bewegende beelden vaag, haperend of slecht van kwaliteit zijn. Een andere reden kan zijn dat je hersenen moeten wennen aan het gamen in 3D. Als dit de reden is van je Motion Sickness, dan gaat dit na een tijdje spelen vanzelf over. Bij de aanschaf van de PlayStation VR hoeft je in ieder geval niet bang te zijn voor slechte kwaliteit beelden of een bewegingssnelheid die niet past bij jouw acties. Zo zijn er dan ook opvallend weinig mensen die last hebben van Motion Sickness bij het gamen met de PlayStation VR.

De spellen
Voor je een PlayStation VR aanschaft, wil je natuurlijk weten wat de verschillende spelopties zijn. Momenteel worden er 180 games gemaakt voor de nieuwste PlayStation, zowel remakes van bekende spellen als nieuwe games. Spelontwikkelaar Sony heeft aangegeven voor het einde van december 2016 50 spellen te hebben uitgebracht. In 2017 wordt dit aantal fors uitgebreid door andere spelontwikkelaars.

Wat schuift dat?
Om te kunnen gamen met de PlayStation VR heb je wel het een en ander nodig. Naast een PlayStation 4 moet je een PlayStation Camera hebben. De kosten hiervan bedragen ongeveer 400 euro. De aanschaf van de PlayStation VR kost ook ongeveer 400 euro. Dat wil zeggen dat je voor 800 euro trotse eigenaar bent van de nieuwste PlayStation. In de doos zitten de VR headset, een processor, stereo-oordoppen, een AC-adapter, een USB-kabel en een HDMI-kabel. Maar volgens echte gamers is hij het dubbel en dwars waard.