Vegan gezichtsverzorging

Wat is vegan gezichtsverzorging en waarom is het belangrijk?

Een steeds groter aantal organisaties in huidgezondheidsmanagement en schoonheidsverzorgingsproducten verlaten het testen van dieren en maken de keus over te stappen naar een dierproef vrije manier om met pracht en schoonheidsverzorgingsproducten om te gaan. Niemand wil dat kleine konijntjes lijden omwille van mascara! Heel veel kleine, maar ook grote merken kiezen daarom steeds meer ervoor om dieren niet te pijnigen en het dierproef vrije pad ter alle tijd te bewandelen. Wat natuurlijk uitstekend is, want aan het eind van de dag moeten wij de wereld tot een betere plek maken. Maar er is een verschil tussen het beëindigen van dierproeven en het maken van natuurlijke vegan gezichtsverzorging een verschil dat niet altijd duidelijk is voor consumenten.

Waarom is vegan gezichtsverzorging beter?

Vegan cosmetica en vegan gezichtsverzorging zijn de beste optie voor de verzorging van je huid. Het elimineert dierlijke producten uit je gezichtsverzorging en dat betekend ook het elimineren van veel van de problemen en additieven die ermee gepaard kunnen gaan, vooral als je een gevoelige huid hebt of andere specifieke problemen. Los daarvan zijn planten de belangrijkste bron van vitamines, mineralen en antioxidanten, die zorgen voor voldoende hydratatie en bescherming. Het is daarom heel verstandig te kiezen voor vegan gezichtsverzorging in jouw alledaagse gezichtsverzorgingsroutine.

Een overwinning voor Moeder Aarde

Niet alleen jij en de dieren hebben baat bij natuurlijke, vegan gezichtszorging. Kiezen voor plantaardige ingrediënten is eigenlijk ook beter voor de planeet. Het proces van het verwerken van dieren voor voedsel en andere ingrediënten is extreem belastend voor het milieu. De veehouderij veroorzaakt in feite meer uitstoot van broeikasgassen dan de hele transportsector bij elkaar. Dus terwijl het rijden met een hybride geweldig is, is bezuinigen op dierlijke ingrediënten nog beter! De veeteeltindustrie is ook een belangrijke oorzaak van ontbossing, vervuiling en dode zones in de oceaan dus het kiezen voor planten als alternatief helpt om al dit slechte nieuws te verminderen.